Vra Amy_ Gesondheid-uitgedaagde persoon probeer om met die samelewing te integreer. Maar dis moeilik

Beste Amy: Ses jaar gelede het ek ‘n moeilike kanker ontwikkel met ‘n lewensverwagting van drie tot ses maande. Na baie maande van chemo het ek ‘n skenkerbeenmurgoorplanting ontvang van ‘n spesialiteitshospitaal waar ek nog ‘n paar maande was.

Die oorplanting was “suksesvol” en die waarskynlikheid van herhaling is laag. Ek het baie laborious gewerk aan herstel. Nou probeer ek ‘n nuwe normaal aanvaar.

Ek het na-oorplanting komplikasies insluitend moegheid, oorplanting versus gasheer siekte, orgaanskade, emosionele trauma, voedsel beperkings, en is immuun gekompromitteer.

Ek probeer myself goed voorhou, maar dit is moeilik om aan te hou, en vroeër of later kom iets na vore wat my onvermoë uitlig.

Ek raak moeg daarvoor om “die Groot C” te blameer, maar dit kom dikwels uit; ek phrase byvoorbeeld uiters moeg en moet na ‘n paar uur vertrek, of mense vererg die feit dat ek steeds versigtig is en masker, so ek prewel iets om myself te verduidelik.

Ek kon nog nie ‘n manier uitdink om myself voor te stel wat goed werk nie (ek maak grappies wat platval, ens.).

Ek weier dikwels sosiale verbintenisse om al daardie redes, en ook internet omdat ek nie vreemd wil wees nie.

Enige voorstelle hoe om ek te wees?

— Nuwe Ek

Liewe Nuwe Ek: Jy is ‘n chronies gesondheid-uitdagende persoon wat probeer om te integreer met mense wat geen idee het nie – en geen manier om te weet – hoe laborious jy werk om die wêreld te ervaar soos hulle doen nie.

Dit klink werklik uitputtend.

Ek gaan aanmatigend wees en vir jou ‘n voorskrif skryf: om in te leun en die voortdurende drang om te “slaag” te weerstaan.

Ek praat nou namens my mede-oddballs. Die lewe is makliker – vir jou en vir ander – wanneer jy die konsep van selfversorging omhels, wat in jou geval is om saggeaard met jouself te wees, om ten volle en outentiek jouself te wees, en om seker te maak dat jou eie behoeftes bevredig phrase.

As jy glo dat gesonde mense verontwaardig is oor jou behoefte om uiters versigtig te wees, byvoorbeeld deur ‘n masker te dra, sê dan vir jouself (en ander, as jy gekonfronteer phrase) dat as hulle die lewensveranderende gevolge van kanker wil ervaar, jy sal graag van plek met hulle ruil.

Jy moet ook ’n verbintenis ervaar met mense wat nie van jou verwag om jouself te verduidelik nie. Sluit aan by ‘n kankeroorlewende ondersteuningsgroep.

Deur jou vraag na te vors, het ek ‘n nuttige aanlyngroep gevind: “Cancersurvivors” op Reddit.com. As ek deur die eerste paar plasings lees, sien ek dat daar ander mense daar buite is wat verstaan ​​waardeur jy gaan en wat die “nuwe jy” ten volle sal ondersteun.

Beste Amy: Ek gee al meer as 30 jaar onderrig in post-sekondêre instellings. Ek het waarskynlik duisende kursusherwaardasies ontvang, en nou kan ek ratemyprofessor.com “geniet”.

Dit behoort geen verrassing te wees dat “klaers” die mees waarskynlike mense is om aan hierdie verskillende graderingsdienste deel te neem nie.

Ek wil dankie sê vir iets.

Jou keuse om die klagtebriewe wat jy ontvang en die manier waarop jy reageer, dikwels met humor, te publiseer, het my gehelp om op te hou om op die klaers te fokus en die humor raak te sien – om nie eers te praat van die vele nie-klaers nie.

— Dankbare prof

Geagte Prof: Dankie! Ek het lank gelede geleer dat harde of negatiewe reaksies meer geestelike ruimte kan inneem as die baie positiewe reaksies wat ek ontvang.

Ek voer sommige van hierdie negatiewe antwoorde om twee redes: Omdat hulle soms ‘n belangrike of nuttige regstelling bied, of hulle verteenwoordigend is van ‘n groot groep respondente.

Ek is soms dun vel – maar om my oorlede ma aan te haal, wat kollege toe gegaan het en ‘n professor in haar middel-50’s geword het nadat sy in baie meer fisies uitdagende, lae-betalende en sogenaamde “slegte” werke gewerk het: “Doing this seker beter om ‘n regte werk te hê.”

Ek vergeet nooit hoe gelukkig ek is nie.

Beste Amy: Ek reageer op die vraag van “Locked In,” wat haar kamermaats gevang het wat in haar geslote kamer sluip nadat hulle ‘n kamera geïnstalleer het.

Ek is ‘n verhuurder. In my jurisdiksies (en waarskynlik baie ander) is dit onwettig om ‘n slot met ‘n sleutel op ‘n slaapkamerdeur te installeer.

Dit is ‘n brandgevaar en kan brandbestryders belemmer.

So miskien moet die briefskrywer haar waardevolle besittings aan ‘n betroubare vriend gee vir veilige bewaring en dan planne maak om so gou moontlik te trek, eerder as om die slot op die deur te versterk.

Die hele ding klink creepy.

— Verhuurder

Geagte Verhuurder: Goeie punt! Ek stem ook saam oor die kruip-faktor.

Toe ek na hierdie onderwerp kyk, het ek ‘n BAIE sekuriteitskamera-opnames afgekom van kamermaats wat ander se kamers binnesluip – soms neem dinge, en ander kere internet … snuffel.

Jy kan ‘n e-pos aan Amy Dickinson by askmy@amydickinson.com stuur of ‘n transient stuur aan Ask Amy, P.O. Field 194, Freeville, NY 13068.